Golfbanor i Sverige och utomlands

Golfa i paradiset

Thailand har ju sedan ett antal år varit svenskarnas semesterparadis nummer ett. Det som på sextio- och sjuttiotalen var charterresor till Mallis har så sakteliga ersatts som klassiskt semestermål för solsuktande nordbor av det betydligt avlägsnare landet i Asien. Backpackers och äventyrare upptäckte Thailands äventyrsmöjligheter, bergsvandringar, partystränder och billiga boende först. Numera är det snarast ett perfekt familjeresmål med stora möjligheter till bra boende och aktiviteter för alla smaker samt vackra stränder med badvänliga temperaturer i havet.

Något som allt fler svenska golfentusiaster upptäcker är att Thailand också börjar utveckla ett högkvalitativt golfalternativ i paradisiska miljöer och med riktigt bra banor. Ett av dessa golfparadis hittar man i Hua Hin där Springfield Royal Country Clubs välskötta och spännande utformade golfbana breder ut sig. Golflegenden Jack Nicklaus har varit med och utformat banorna och det exklusiva klubbhuset erbjuder alla bekvämligheter som en golfare kan tänkas behöva inför eller efter en tur runt hålen i den varma luften. Nu behöver man förstås inte kämpa sig runt fotledes med golfbagen över axeln, både rikligt med golfbilar och personliga caddys ser till att avlasta dig som spelare så att den perfekta driven eller putten kan ägnas all koncentration på de varierade hålen.

Många håller Springfield Royal Country Clubs banor som en av Asiens absolut bästa och de tre niohålsbanorna är indelade i tre teman: Mountain course, Valley course samt Lake course. Det är bara att välja vilken bana man vill ge sig i kast med efter humör och grad av utmaning. Beger man sig till Springfield nära Hua Hin får man betydligt mer än bara bra golf. Här finns allt samlat för den som är ute efter en totalupplevelse i en av de vackrare delarna av Thailand. Stora pooler, spamöjligheter, god mat och ett hotell finns på området. Det går med andra ord att boka in sig på en golfresa och få allt man förknippar med en lyxig semester utan att behöva lämna klubbområdet för den som önskar.

Andra tips för den golfsugne som samtidigt vill uppleva exotiska miljöer är kombinerade golf- och safariresor till Sydafrika eller varför inte en golfkurs på reklamfilmsvackra Mauritius? Allt fler resebolag anordnar nischade upplevelsesemestrar och med golf som en av de snabbt växande folkrörelserna är det nog bara en tidsfråga innan det blir lika självklart med en golfrunda i de vackra semestermiljöerna som det var med grisfesterna på Mallorca för några decennier sedan.