Golfbanor i Sverige och utomlands

Världskända golfspelare

Det finns otroligt många bra och professionella golfspelare världen över. Att spela golf är både roligt och spännande, men för att ta sig upp till toppen krävs stor skicklighet och mycket träning. Majoriteten av alla världskända golfspelare har spelat ända sen barnsben och sporten har funnits sedan 1400-talet.

Som golffantast har man troligtvis en bättre koll på alla kända golfspelare genom tiderna, men även utan ett golfintresse finns det namn som man bara inte kan förknippa med annat än golf. Tiger Woods är ett namn som de flesta känner till och han slog igenom stort redan när han bara var 24 år gammal. Då hade han redan sett till att kamma hem hela 21 olika titlar, den ena större än den andra. Utöver Tiger Woods är Jack Nicklaus ett mycket känt namn inom golfen. Redan vid 6 års ålder tog han golfklubban i sin hand och än idag är han den som har rekordet för flest antal segrar i majortävlingar.

Det är dock inte enbart män som har gjort sig ett namn i golfens värld. Från Sverige kommer Annika Sörenstam, som slog igenom redan vid en så ung ålder som 22 år. Annika har lyckats slå många rekord, som hon än idag håller.